<span class=”ki_box”><h2><a href=”http://www.kokaihop.se/recept/baconlindad-kyckling-med-creme-fraiche-2″>Baconlindad kyckling med cremé fraiche</a></h2><script type=”text/javascript” src=”http://www.kokaihop.se/widget/recipe/baconlindad-kyckling-med-creme-fraiche-2″></script><p>Se fler <a href=”http://www.kokaihop.se”>recept</a> från <a href=”http://www.kokaihop.se/home?id=2927063″>Trasan86</a> på kokaihop.se.</p></span>
Baconlindad kyckling med cremé fraiche
Jättegod kyckling som passar lika bra som vardagsmat som bjudmat :). Man kan själv välja hur mycket cremé fraiche man vill ha, men jag brukar ha två st små burkar. Man kan även fylla filéerna med en röra av smulad fetaost och lite cremé fraiche.
Ingredienser (4 portioner/st.)
4 st | kycklingfiléer |
1 paket | bacon |
1 burk | Cremé Fraiche (gärna en smaksatt med Paprika/Chili) |
1 burk | Créme Fraiche (Naturell) |
1 st | röd paprika |
1 ask | färska champinjoner |
3 msk | ketchup eller chilisås |
2 msk | sweet chili sås |
100 gram | riven ost |
salt | |
svartpeppar | |
paprikapulver |
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt dem. Bryn hastigt i en stekpanna runtom.
- Blanda cremé fraiche-burkarna, tärnad paprika, skivade champinjoner, ketchup, sweet chili sås och lite av osten. Krydda efter egen smak.
- Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform (utan röran) och sätt in mitt i ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt. Fördela sedan créme fraiche blandningen ovanpå kycklingfiléerna och strö på ost och ställ in i ugnen ca 5 minuter tills osten fått lite färg. Används gärna termometer så allting blir genomstekt. Servera med klyftpotatis eller ris samt en god sallad.
Ja det blev lite fel här, sidan skulle inte publiceras riktigt än, ville inte att det skulle se ut så här.
Majonnäs
Så här gör jag min
1 helt ägg
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk senap
2 1/2dl rapsolja
Salt o peppar
Lägg alla ingredienser i en hög smal skål (bägare) sätt ner stavmixern i botten och kör igång den, det är viktigt att den står på botten innan du börjar mixa. Vicka lite på bägaren när det börjar att se lite krämigt ut. Kör tills du tycker att majjon är tillräckligt tjock.
Du kan smaksätta den som du vill, dill är rätt gott att ha i, eller vitlök, eller citron, bara fantasin sätter gränser.