Spiddekaga

En skånsk favorit

Ägg, potatismjöl och kanske socker. Fast jag vet inte hur man bakar en spettekaka som det egentligen heter. Men det är ju väldigt smuligt och faktiskt rätt så gott. Det är en rätt så vanlig kaka i Skåne, åtminstone för en del år sen, men kanske inte i dag. Alltså det var lite minnen som bara kom upp ikväll på grund av adventskalendern. Vi hade sånna kakor i mitt föräldrahem. Det är ju en del år sen. Det var en vanlig kaka på födelsedagar eller bemärkelsedagar överhuvudtaget, kanske ett bröllop eller ett dop.

I dag har vi ägnat oss åt klippning, lilla vovven och jag, det är en sysselsättning som tar drygt två timmar. Säkert minst lika jobbigt för vovven som för mej.

IMG_0828

IMG_0829

Så här såg han ut före saxens härjningar

IMG_0831

IMG_0832

IMG_0833

IMG_0834

IMG_0835

Och så här efter saxen. Kanske att öronen är lite för långa.

IMG_0836

IMG_0837

IMG_0838

Och till sist så fryser man och då är det mysigt under en filt. Och vi tycker det är så roligt bägge två när det är färdigt. Och visst blir han fiiin. Eller blev fin.

IMG_0839

Och så då lite kylskåpsrens till dagens middag, rökt fläsk kassler, spetskål, rödbetssallad och en del annat som man hittar i kylen.

I kväll tittar jag på Skavlan, Prinsessan Madeleine och hennes gubbe.

Önskar er en skön fredagskväll!

♥♥♥