Dagens
Vad blir det för mat
Idag blev det lite plockmat, räkor, Kalix löjrom, Italiensk skinka, majonnäs, jag gör egen majonnäs. Den är mycket godare än färdigköpt. På tallriken hade vi lite Smetana också, det passar så bra till löjrom. Ett par portionsbitar ost och ett glas mousserande Chapel Hill, så blir det en perfekt fredag. Och under tiden som vi förtär detta så tittar vi på ett avsnitt från Hem till gården, som jag har spelat in i veckan som gick.
Majonnäsen gör jag efter ett recept från #56kilo ett jätteenkelt recept, och en jättegod majonnäs blir det inom 1 minut.
1 ägg, 1 msk vitvinsvinäger eller citronjuice, 1 msk dijonsenap, 2 1/2 dl god rapsolja, i med allt på en gång i en hög mixerbägare, ner med stavmixern i botten, kör nån sekund och kör sen på högsta och vicka lite på bägaren och inom 1 minut har du en perfekt majonnäs. Salt och peppar kan du tillsätta efter smak.
Du måste sätta stavmixern i botten innan du startar den, annars skär den, majonnäsen, inte stavmixern, och ingredienserna ska ha samma temperatur. Jag har misslyckats ett par gånger eftersom jag inte har haft mixern i botten på bägaren när jag startat den. Majonnäsen kan du sen smaksätta som du vill, i julas hade jag i lite saffran, nu har jag börjat med örtagårdskrydda och den tycker jag är bra, citron är också gott att ha i.
Så här hade jag min boll igår på hål 9, inte nåt drömläge precis, men på 3:e slaget hamnade jag här
Inte så dåligt tycker jag.
I kväll tittar vi på dansarna i tv, gör ni det oxå?
Ha en mysig fredagskväll!
KRAAM!